Home / Zdraví (page 10)

Zdraví

Jak předejít vypadávání vlasů po těhotenství

Žena

Období těhotenství, porodu, kojení a ukončení laktace patří mezi nejvíce riziková z hlediska tzv. androgenetické alopecie, tedy nadměrného padání vlasů způsobeného hormony. Z tohoto důvodu mohou vlasy začít padat i v pubertě, menopauze, při redukčních dietách a nadměrném stresu nebo po těžších nemocech spojených s horečkami. Každou ženu znervózní, když začně nalézat na hřebenech, ...

Read More »

15 superpotravin, které byste si měla pravidelně dopřávat už okolo třicítky

Dobrý příklad mladistvého vzhledu, který je založen na dlouhodobém systematickém stravování a sportování, představuje zpěvačka Madonna, vždy spokojená, štíhlá a sebevědomá. Určitě si také chcete udržet tělesnou a duševní vyrovnanost, silnou imunitu a svalstvo bez tuků až do vysokého věku. Kromě cvičení vám v tom pomohou takzvané superpotraviny s množstvím zdraví ...

Read More »

Zelené vs. černé olivy: Které jsou zdravější?

Olivy neodmyslitelně patří ke středomořské kuchyni – nejzdravější na světě. Našemu trhu dominují zelené a černé olivy, obvykle ze Španělska nebo Řecka. Různá barva oliv přitom neznamená různé odrůdy, ale odlišnou dobu jejich sběru. Nejdříve se sklízejí zelené olivy, poté vínově červené, červené, fialové a nakonec černé. Zelené olivy jsou ...

Read More »

Znovuobjevené kozí mléko a sýry. Čím nám mohou prospět?

kozí mléko

Ejhle, co vyšlo na povrch v novém tisíciletí: kozí mléko a sýry jsou zdravější než produkty z kravského mléka. Opět se potvrdila moudrost předků. Vždyť koza byla asi prvním domácím zvířetem, chovaným už zhruba roku 9000 před Kristem. V Indii, Řecku, Africe či Španělsku se dodnes po pastvinách prohání miliony koz. V České ...

Read More »

Které potraviny obsahují omlazující vitamín E?

vitamin E

Ideálními zdroji vitamínu E, označovaného jako omlazující, jsou obilné klíčky, ořechy a rostlinné oleje, hlavně z pšeničných a kukuřičných klíčků, sojový, slunečnicový a řepkový. „Éčko“ je stejně jako vitamíny A, D a K rozpustné v tucích. Má antioxidační účinky, což znamená, že chrání buňky organismu před předčasným stárnutím a také rakovinou. Jeho efekt ...

Read More »